Fiskskinn och laxfiléer

Sen laxbilen välte har det vart mycket lax och fisk.. Idag är det helt klart fisktema. Råkade tilloch med ta på mig en tröja med fiskar på. Humuhumunakunakuapua'a står det. Hawaiis statsfisk ;)

 

Har haft fiskskinnkursgarvningkurs på prov. 2 glada kvinnor skrapade fisk så svetten rann. Tror vi skrapade upp mot 35 fiskar, lax och gädda. Fortsättning på kursen idag, så ska jag visa hur man tvättar om mjukgör dem efter att de har hängt och mognat.




Imorse hade en av storlaxarna tinat. Filéa upp den och gravade ena sidan i ingefära och rosépeppar. De ska bli spännande att se hur de blir. Den andra sidan filéade jag med händerna, då får man faktiskt ut mer kött än med kniv. Det är bara benen som blir kvar. Men men det blev lite över att koka buljong på också.  


Kommentarer
Postat av: gunilla

hej

PROVA ATT GRFAVA I CITRON OCH TIMJAM ELLER MED ENBÄR

02.09.2010 @ 19:25
Postat av: Ida

Hej! vart får du tag i allt fiskskinn du garvar?

Hur gör du när du garvar i ingefära o rosepeppar? måste lukta gott eller lite mer än vad vanliga gör :)

24.11.2010 @ 15:49
Postat av: Marina

Ida: Jag får dem från en restaurang eller fiskar..

Jag GRAVAR i ingefära och rosepeppar, inte garvar ;)

24.11.2010 @ 16:10
URL: http://marina.blogg.no/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg:
http://blogsoft.no/trackback/ping/21533677
RSS 2.0
hits