Fiskskinn och laxfiler

Sen laxbilen vlte har det vart mycket lax och fisk.. Idag r det helt klart fisktema. Rkade tilloch med ta p mig en trja med fiskar p. Humuhumunakunakuapua'a str det. Hawaiis statsfisk ;)

 

Har haft fiskskinnkursgarvningkurs p prov. 2 glada kvinnor skrapade fisk s svetten rann. Tror vi skrapade upp mot 35 fiskar, lax och gdda. Fortsttning p kursen idag, s ska jag visa hur man tvttar om mjukgr dem efter att de har hngt och mognat.




Imorse hade en av storlaxarna tinat. Fila upp den och gravade ena sidan i ingefra och rospeppar. De ska bli spnnande att se hur de blir. Den andra sidan filade jag med hnderna, d fr man faktiskt ut mer ktt n med kniv. Det r bara benen som blir kvar. Men men det blev lite ver att koka buljong p ocks.


Kommentarer
Postat av: gunilla

hej

PROVA ATT GRFAVA I CITRON OCH TIMJAM ELLER MED ENBR

02.09.2010 @ 19:25
Postat av: Ida

Hej! vart fr du tag i allt fiskskinn du garvar?

Hur gr du nr du garvar i ingefra o rosepeppar? mste lukta gott eller lite mer n vad vanliga gr :)

24.11.2010 @ 15:49
Postat av: Marina

Ida: Jag fr dem frn en restaurang eller fiskar..

Jag GRAVAR i ingefra och rosepeppar, inte garvar ;)

24.11.2010 @ 16:10
URL: http://marina.blogg.no/

Kommentera inlgget hr:

Namn:
Kom ihg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL fr detta inlgg:
http://blogsoft.no/trackback/ping/21533677
RSS 2.0
hits