av en bäversvans..

Ett stycke bäversvans.
Vad jag har förstått så slänger de flesta den här, en del försöker sig på att tillaga den. Rostas i elden. Jag tar i vart fall först reda på skinnet, sen kan man tillaga köttet om önskas. Jag har testat det en enda gång, det smakade som sotare, eller grillad fisk. Ska göra ett bättre försök senare. 

En sida flådd.
Svanskotorna


Så, nu ska de bara skrapas (rakhyvel är bäst) läggas i ett kalkbad och sen garvas. 

Ett nålfodral gjort i bäversvans, en laxrem och ylletyg

 


Kommentarer
Postat av: Ville

Coolt, ha ha. (och oväntat :)

24.05.2010 @ 11:03
URL: http://www.villle.se
Postat av: Marina

Ville: Var de verkligen oväntat? :P

28.05.2010 @ 07:04
URL: http://marina.blogg.no/
Postat av: Ville

Ja, på nåt sätt ändå. Alltså, när man ser en bild så blir det så ännu mycket absurdare.

29.05.2010 @ 00:22
URL: http://www.villle.se
Postat av: Erland Jakobsen

Hej, jag undrar hur mjuk svansen blir efter beredning?

Har en fundering på att göra ett armband av svansen från svansen från min första bäver som nu ligger i frysen...

05.06.2011 @ 20:22
Postat av: Marina

Erland Jakobsen: Den blir så mjuk du gör den, om du gör den tunn så kan den bli rikigt mjuk.

28.06.2011 @ 20:02
URL: http://marina.blogg.no/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg:
http://blogsoft.no/trackback/ping/19130245
RSS 2.0
hits